Szilárdtintás termékek megtekintése

Szilárdtinta

Ideje újragondolni a tintát

A szilárdtinta egy innovatív, díjnyertes

Hírek és ismertetők

KiadványAjánlat/díjDátum


BERTL


Xerox-proprietary solid ink technology received the 2011 BERTL's Best award for Best Eco-Friendly Ink Technology. With solid ink's cartridge-free design and minimal packaging, there is less to manufacture, no empty toner cartridges to dispose of or recycle, and less storage space required than comparable laser devices. In fact, solid ink printers and multifunction printers produce 90 percent less waste during use than comparable laser devices.


October 11, 2011
színes nyomtatási technológia, melyet kizárólag a Xerox kínál. 1991-ben találták fel az oregoni Wilsonville-ben, az Egyesült Államokban, ahol napjainkban is gyártják.

A Xerox szilárdtintája könnyen használható, és lenyűgöző színes nyomtatási minőséget nyújt. Ezenkívül:
 • Akár 90%-kal kevesebb nyomtatási hulladékot termel, mint a hasonló színes lézernyomtatók.
 • Hihetetlenül csekély teljes élettartamköltséggel jár.
Szilárdtinta:
 • történet
  • Történelem

   1946

   Az oregoni Portlandben 1946-ban megalakul a Tektronix, mely az oszcilloszkópokon, logikai elemzőkön és videótesztelési berendezéseken kívül képalkotási és nyomtatási technológiákkal is foglalkozik.

   1986

   A Tektronix célul tűzi ki, hogy megoldja az ügyfelek legnagyobb problémáját a színes nyomtatással kapcsolatban: a magas költségeket.

   1986-1991

   A Tektronix a hőelven működő tintasugárral kísérletezik vízbázisú tintakorlátozással. Utóbbi szolgál a szilárdtintás, vízmentes tintasugaras technológia alapjául, melynek előnye, hogy kevésbé üt át a festék vagy kunkorodik fel a lap.
  • Történelem

   1991

   A Tektronix piacra dobja első szilárdtintás termékét, a Tektronix Phaser III berendezést. Ez percenként körülbelül egy oldal nyomtatására képes ragyogó, művészi minőségű színekkel. A nyomtató óriási sikert arat.

   1999

   A Tektronix felvázolja az első tabloid/A3-as méretű szilárdtintás termékét.

   2000

   A Xerox felvásárolja a Tektronix színes nyomtatási és képalkotási részlegét.
  • Történelem

   2005

   Megjelenik a piacon az első letter/A4-es méretű szilárdtintás többfunkciós nyomtató, a WorkCentre C2424.

   2007

   A Xerox bemutatja a Phaser 8860 szilárdtintás nyomtatót, amely a fekete-fehér oldalak nyomtatásával azonos áron nyomtat színesben.

   2009

   A világ első tabloid/SRA3-as méretű szilárdtintás nyomtatósorozata, a ColorQube 9200, rugalmas árszabást tesz lehetővé, így az ügyfelek nem fizetnek annyit, ha csak kevés szín van egy oldalon.
  • Történelem   A jelen

   Ma már több mint 1 millió szilárdtintás berendezés van használatban több ezer ügyfélnél, akik minden évben több mint 6 milliárd oldalt nyomtatnak a készülékekkel. A Xerox évről évre azon dolgozik, hogy csökkentse a működési költségeket és javítsa a teljesítményt és a minőséget. Habár a szilárdtintás technológiát eredetileg a grafikus művészetek piacára fejlesztették ki, hamar vonzóvá vált az általános irodai felhasználók számára is, könnyű kezelhetőségének köszönhetően.
 • fenntarthatóság
 • rműködésiköltség-előnye

A tinta
 

Ahhoz, hogy megértsük, mi teszi olyan különlegessé a szilárdtintás technológiát, magából a tintából kell kiindulnunk.

A szilárdtintát az egészségre ártalmatlan, műgyantaalapú polimerből készítik, mely a zsírkrétához hasonló. A szilárdtintarudak kezelése biztonságos, nem lehet kiönteni, nem folyat, és nem hagy foltot a ruhán.

A szigorú gyártási követelmények biztosítják az egységes színeket tintarúdról tintarúdra és oldalról oldalra. A tinta 100%-a ellenőrzésen esik át.

Tekintse meg, milyen egyszerű a szilárdtintarudak betöltése.

A ciánkék, bíbor, sárga és fekete szilárdtinta rudak egyértelmű számozást kapnak, és különleges formázásuknak köszönhetően egyszerűen beilleszthetők a megfelelő nyílásba a töltés során.

A hosszan tartó, megszakítás nélküli nyomtatás érdekében egyszerre több szilárdtintarudat is betölthet, és bármikor pótolhatja a tintát.
A szilárdtinta egyszerű használata

A tonerkazettamentes kivitelezésnek köszönhetően a szilárdtintarúd-csomag könnyedén elfér az íróasztalfiókjában is. Többé nem kell amiatt aggódnia, hogy kifogy a kazetta, és nem kell gondoskodnia annak ártalmatlanításáról sem.
Szilárdtintarudak vásárlása 

 

A különbség

A szilárdtinta egyedülállósága azokban az előnyös tulajdonságaiban rejlik, melyekkel számos területen felülmúlja a lézeres és a tintasugaras technológiát:

Egyenletesebb nyomtatási minőség bármilyen hordozón, így újrahasznosított papíron is.

(csak angol nyelven elérhető)

Használata egyszerűbb, hiszen nincs szükség kazetták betöltésére és eltávolítására, ráadásul tisztább is.

Kevesebb hulladék, mivel nincsenek ártalmatlanításra váró kazetták, és a felhasznált csomagolóanyag is kevesebb.

Alacsonyabb üzemeltetési költségek a színes lézernyomtatókhoz képest.

(csak angol nyelven elérhető)

A papír nem kunkorodik fel és nem gyűrődik össze, ami a tintasugaras és a színes lézernyomtatók esetében gyakran megesik.

Gyorsabb, mint a tintasugaras technológia.

Nincs szükség speciális papírra, mint néhány tintasugaras nyomtató esetében.

Gazdagabb színskálát képes nyomtatni, mint a legtöbb színes lézernyomtató.

Kevesebb alkatrészből áll, így kisebb a meghibásodás lehetősége.

A konkurens gyártók nem képesek felvenni a versenyt a szilárdtintás technológiával, ezért esetleg téves információkat terjeszthetnek róla.


Fenntarthatóság

 • A színes lézernyomtatókhoz képest a szilárdtinta akár 90%-kal kevesebb nyomtatási hulladékot termel, mivel nincsenek ártalmatlanításra váró kazetták, és kevesebb csomagolóanyagot kell a szemétlerakókba küldeni.


  A kazetta nélküli kivitel a következő előnyökkel is jár:
  • kevesebb gyártás
  • kevesebb raktárhely
  • hatékonyabb szállítás

 • Tekintse meg a szilárdtinta környezetvédelmi előnyeiről szóló videót.
  (csak angol nyelven elérhető)  „A szilárdtinta itt született Oregonban, és mi igen komolyan vesszük a környezetvédelem iránti elkötelezettségünket.”

  –Jim Rise, a Xerox North American Resellers elnöke, aki „A szilárdtinta atyja” néven is ismert
 • Ha 1 millió lézernyomtatót lecserélnének 1 millió ColorQube többfunkciós nyomtatóra, az a következőkkel járna:  Elegendő energia szabadulna fel ahhoz, hogy egy éven át elektromossággal lássuk el San Francisco teljes lakosságának otthonát.
  A hatás egyenlő lenne azzal, mint ha 450.000 autót kivonnánk az utakról.
  Olyan mennyiségű, lézernyomtatókból származó fogyóeszköz-hulladék szűnne meg, mely körbeérné a világot.
 • A szilárdtinta nem csupán kazetta nélküli, de a nyomtatótinta-gyártók országos szövetsége (National Association of Printing Ink Manufacturers, NAPIM) által igazoltan 30% biológiai eredetű megújuló anyagot is tartalmaz.
  A csomagolás újrahasznosított hulladékból készül. A tálca 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült, a doboznál ez az arány 45%. A csomagolóanyag 100%-a helyben újrahasznosítható. • A szilárdtinta gyönyörű nyomatokat készít sima papírra és újrahasznosított papírra, beleértve a Xerox Business újrahasznosított papírt is.

 • A szilárdtintás nyomtatási folyamatot a lehető leghatékonyabbra terveztük:  A képalkotási folyamat során a tinta közel 100%-a átkerül a papírra.

  A könnyen használható EarthSmart nyomtatóillesztő-beállításoknak köszönhetően kiválaszthatja a legkörnyezetkímélőbb nyomtatási opciókat.
  Az Intelligent Ready technológia megfigyeli a munkacsoport használati szokásait, és energiatakarékos üzemmódra vált, ha nincsen használatban, így optimalizálva az energiafelhasználást.
 • A szilárdtintás nyomtatók szigorú feltételeknek tesznek eleget, hogy elnyerhessék az ENERGY STAR és az EcoLogo minősítéseit.

  További tudnivalók a szilárdtinta környezetvédelmi előnyeiről:
 • Egyes szilárdtintás termékek esetében kimutatták, hogy élettartamuk során kevesebb energiát használnak, mint a hasonló lézernyomtatók. A teljes élettartam alatt elhasznált energia tartalmazza a nyomtató életciklusa során a nyersanyagokra, a gyártásra, a szállításra, a vevői felhasználásra és az életciklus végi ártalmatlanításra fordított energiát is.
 • Papírmegtakarítás

  A szilárdtintás nyomtatókhoz ingyenesen jár a GreenPrint szoftver. A program automatikusan érzékeli a szükségtelen oldalakat, például ahol csak egy webcím szerepel, és felkínálja a szükséges nyomtatandó oldalak kiválasztását, ezáltal papírt és tintát takaríthat meg.

  Válassza a duplex (kétoldalas) nyomtatást, hogy a papír mindkét oldalának felhasználásával tovább csökkentse a papírfogyasztást.
 • Tekintse meg, hogyan segít a szilárdtintás technológia a szervezeteknek a fenntarthatósági céljaik elérésében.
  Az ohiói Medical Mutual tudja, hogy a Xerox ColorQube a jó választás a vállalat, a környezet és a tagok számára.
  (csak angol nyelven elérhető)

  (csak angol nyelven elérhető)

Nyomtasson több színt kevesebbért


 • A kazetta nélküli szilárdtintának köszönhetően a felhasználónak jóval kevesebb alkatrész cseréjéről kell gondoskodnia, így csökkennek a működési költségek. Ezáltal válik olcsóbbá a színes oldalak nyomtatása.

  „A szilárdtintás rendszer jóval kevésbé bonyolult, mint a xerográfia. Kevesebb a mozgó alkatrész és a cserélendő kellék, ami alacsonyabb általános működési költségeket tesz lehetővé.”

  – InfoTrends
  (csak angol nyelven elérhető)
  Ha sok színes oldalt nyomtat, a Xerox szilárdtintás nyomtatóinak és többfunkciós nyomtatóinak köszönhetően jelentős, 70%-os megtakarítást érhet el a nap mint nap nyomtatott színes oldalakon. Kivételes értékhez juthat, s mindezt olyan csekély teljes élettartamköltséggel, melyet nehéz felülmúlni.


 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  Ha kedveli a klikkdíjas elszámolás egyszerűségét, a háromlépcsős színes árképzés Önnek való. Ez a valós felhasznált színmennyiség alapján osztályozza a dokumentumokat. Nem kell többé teljes árat fizetnie a csak kevés színt tartalmazó dokumentumokért.

  A háromlépcsős színes árképzés fokozatai:


  Fekete + „Useful” kategóriájú szín.
  Ára megegyezik a csak fekete színt tartalmazó dokumentumok árával.


  „Everyday” kategóriájú szín.
  Ára némileg magasabb a csak fekete színt tartalmazó dokumentumok áránál.


  „Expressive” kategóriájú szín.
  Ára a színes dokumentumok aktuális piaci árával egyezik meg.
  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  A tipikus irodai dokumentumok színeloszlása
  A színes irodai dokumentumok osztályozhatók a felhasznált színek alapján. A Xerox kutatásai szerint egy tipikus irodai környezetben a színes dokumentumok színeloszlása a következő:

  30% „Useful” kategóriájú szín

  Fekete + „Useful” kategóriájú szín.
  Ára megegyezik a csak fekete színt tartalmazó dokumentumok árával.

  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  A tipikus irodai dokumentumok színeloszlása
  A színes irodai dokumentumok osztályozhatók a felhasznált színek alapján. A Xerox kutatásai szerint egy tipikus irodai környezetben a színes dokumentumok színeloszlása a következő:

  40% „Everyday” kategóriájú szín

  „Everyday” kategóriájú szín.
  Ára némileg magasabb a csak fekete színt tartalmazó dokumentumok áránál.

  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  A tipikus irodai dokumentumok színeloszlása
  A színes irodai dokumentumok osztályozhatók a felhasznált színek alapján. A Xerox kutatásai szerint egy tipikus irodai környezetben a színes dokumentumok színeloszlása a következő:

  30% „Expressive” kategóriájú szín

  „Expressive” kategóriájú szín.
  Ára a színes dokumentumok aktuális piaci árával egyezik meg.

  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  A következő eszközökkel kiszámíthatja, mennyit takaríthat meg a ColorQube háromlépcsős színes árképzésével.

  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.

  Ha inkább olyankor vásárolná meg a szilárdtintarudakat, amikor szüksége van rájuk, és nem szeretne mérőórás szerződést kötni, az előre fizetés lehetőségével is élhet. Ez esetben a színes tintarudakhoz a fekete tintával egyező áron juthat hozzá.

  (csak angol nyelven elérhető)
  Fizessen előre a:
 • Tekintse meg, hogy takarítanak meg pénzt ügyfeleink a szilárdtintával.

  Az ohiói Medical Mutual többet tesz a tagjaiért a hatékonyság növelésével és a nyomtatási költségek csökkentésével. (csak angol nyelven elérhető)
  (csak angol nyelven elérhető)


  Esettanulmányok : Steyr University
  (csak angol nyelven elérhető)
  Esettanulmányok:
  (csak angol nyelven elérhető)

Egyszerű használat

A ColorQube kivívja az iparág elismerését. (csak angol nyelven elérhető)

A szilárdtintás nyomtatókhoz nem szükségesek nagy, nehezen kezelhető nyomtatókazetták, beégetőművek, beégetőolaj vagy képalkotó egységek, melyek egy tipikus színes lézernyomtató alaptartozékai.

A szilárdtintarudak mellett az egyetlen cserélhető alkatrész egy karbantartógörgő/tisztítóegység, mely több tízezer oldal nyomtatásához használható, és a készülék élettartama során csupán néhány alkalommal kell kicserélni. A cserét önállóan is el tudja végezni, nem kell szervizmunkatársat hívnia hozzá, mint számos lézernyomtató-alkatrész esetében.