Szilárdtintás termékek megtekintése

Szilárdtinta

Ideje újragondolni a tintát

A szilárdtinta egy innovatív, díjnyertes

Hírek és ismertetők

KiadványIdézet/díjDátum


BERTL


Xerox-proprietary solid ink technology received the 2011 BERTL's Best award for Best Eco-Friendly Ink Technology. With solid ink's cartridge-free design and minimal packaging, there is less to manufacture, no empty toner cartridges to dispose of or recycle, and less storage space required than comparable laser devices. In fact, solid ink printers and multifunction printers produce 90 percent less waste during use than comparable laser devices.


October 11, 2011


BERTL


BERTL awarded the ColorQube 9300 Series multifunction printer a 5-Star "Exceptional" rating, noting the device's vibrant image quality, fast print and copy productivity and excellent ease of use. BERTL also noted the ColorQube 9300 Series Hybrid Color Plan enables monochrome and useful color pages at the same cost per page.


October 2011


Buyers Laboratory Inc.

A Buyers Laboratory Inc. (BLI) a Phaser 8560DN szilárdtintás színes nyomtatónak ítélte az „Év győztese címet a „Kiemelkedő színes nyomtató” kategóriában. A független kutatócég a készülék „kiemelkedő teljesítményét” dicsérte, és megemlítette, hogy egyszerű a „beállítás és a hálózati kezelés”, „pofonegyszerű” a karbantartása, és hogy „ideális választás bármely környezetben, ahol a színminőség a legfontosabb tényező”.
a teljes beszámoló
2007. június 6.


BERTL

A BERTL az Erősen ajánlott minősítést adta a Phaser 8560 színes nyomtatónak. Összességében a BERTL „úgy ítélte meg, hogy a Xerox Phaser 8560DT típusú nyomtató rendkívül jól teljesít, továbbá egyszerű használni, karbantartani, telepíteni, kezelni és fenntartani.”
a teljes beszámoló
2007. május


Computer Shopper

Szerkesztő ajánlata – A Phaser 8560N szilárdtintás színes nyomtató a „Szerkesztő ajánlata” minősítést érdemelte ki. Az ismertető szerzője, Denny Atkin a nyomtató „kiváló” nyomtatási teljesítményét, a telepítés egyszerűségét, valamint a gyors nyomtatási sebességet emelte ki. Atkin összefoglalásképp kijelenti, hogy „a kiemelkedő minőségű nyomatok, az alacsony laponkénti költségek és az egyszerű karbantartás révén a Phaser 8560/N szilárdtintás készülék a színes lézernyomtatók komoly vetélytársává lép elő”.
a teljes beszámoló
2007. április 4.


Buyers Laboratory Inc.

A Buyers Laboratory Inc. (BLI) a Phaser 8560MFP/D szilárdtintás multifunkciós nyomtatónak ítélte az „Év győztese címet a „Kiemelkedő színes multifunkciós nyomtató kis munkacsoportoknak” kategóriában. A független kutatócég a készülék „rendkívül egyszerű használatát és nagyon jó minőségét”, valamint „összességében kiemelkedő gazdaságosságát” dicsérte.
a cikk reprint változatát itt olvashatja
2007. június 4.


Better Buys for Business
A Xerox Phaser 8560MFP készülék kapta a Szerkesztő ajánlata minősítést a Better Buys for Business által 2007-ben kiadott Multifunkciós nyomtatók útmutatója című kiadványban. A BBB a Phaser 8560MFP készüléket a következő jelzőkkel méltatja: „kiváló színek rendkívül mérsékelt áron”, „kiemelkedő minőség”, a funkciók tökéletes integrációja, számos lehetőség, könnyű használat, üzembe helyezés és karbantartás.
a cikk reprint változatát itt olvashatja
2007. április


Government Computer News
A Phaser 8560MFP multifunkciós nyomtató lett a GCN Best of FOSE elnevezésű díj nyertese a perifériás készülékek kategóriájában az amerikai állami hivatalok részére rendezett FOSE (Federal Office Systems Exposition) szakkiállításon. A díjakat a kiemelkedő technológiai fejlesztéseket és innovációt képviselő termékeknek ítélik oda.
A sajtóközleményt itt olvashatja el
2007. március 21.


Communications World Magazine

Szerkesztő ajánlata – A beszámoló a Phaser 8500DN gyorsaságát, nyomtatási funkcióit és a szilárdtintás technológiát emeli ki. 2006. szeptember/október


Buyers Laboratory Inc.

2005 őszén az év győztese, Kiemelkedő színes nyomtató
„"A többi Xerox készülékhez hasonlóan a Phaser 8550DP üzembe helyezése is egyszerűen elvégezhető a hálózaton, a rendszergazdai segédprogramok segítségével pedig a készülékek hálózati kezelése csupán gyerekjáték. A Phaser 8550DP olyan teljesítményre képes, hogy ideális választást jelent bármilyen környezetben, ahol a színminőség az elsődleges szempont. Ezenkívül az üzleti kategóriájú tintasugaras nyomtatókkal vetekedő használati költségek révén a készülék általános üzleti használatra is tökéletes megoldás." a cikk reprint változatának letöltése
2005. november 30.


MrGadget.com

"A Xerox szilárdtintás technológiája (...) egyedi, mérhetetlenül ragyogó, mély és telített színeket nyújt meglepően alacsony áron és költségek mellett." "Összességében azt mondhatom, hogy csak ámultam az eredményeken."
a teljes cikk
2005. november 29.


Better Buys for Business

A Xerox Phaser 8500/8550 készülékcsalád lett a Szerkesztő ajánlata díj győztese a Better Buys for Business által 2006-ban kiadott Színes lézernyomtatók és üzleti célú tintasugaras nyomtatók útmutatója című kiadványban.

"Nagyon szeretjük a Phaser 8500/8550 készülékcsaládot. Vonzó áruk, kis helyigényük, valamint csöndes működésük is megnyerő előnyöket jelent."
cikk reprint változatának letöltése

2005. november


PC Magazine

Három és fél csillag (az ötből): "Számos kisméretű iroda számára a szilárdtintás 8500N (vagy 8500 DN) az ár, a teljesítmény, a minőség és a papírkezelés terén a legmegfelelőbb kombinációt fogja jelenteni."
a teljes cikk
2005. szeptember 23.


Computer Reseller News

Négy csillag (az ötből) – Mind a technológia, mind a csatornák kategóriákban a Tesztközpont ajánlott készüléke címet kapta. A beszámoló szerzője a szilárdtintás készüléket a festékes megoldások problémamentes alternatívájaként jellemzi, a nyomatokról pedig a következőt állítja: "rendkívül fényesek, kellemes textúrájúak"
a teljes cikk
2005. augusztus 16.


Small Business Computing
"Szilárd döntés a színes másolásban." Az értékelés szerzője a következőképp ajánlja a Phaser 8550 típust a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak: "Ha kisvállalkozásának csúcsminőségű grafikai nyomtatóra van szüksége, és professzionális eredményeket vár el, akkor ismerkedjen meg a Xerox Phaser 8550DP készülékkel. Örömmel fogja nyugtázni, hogy megtette."
a teljes cikk
2005. augusztus 23.


Better Buys for BusinessA Xerox WorkCentre C2424 kapta a Szerkesztő ajánlata minősítést a BBB által 2006-ban kiadott Színes másolók útmutatója kiadványban
itt olvashatja a cikket2006.
január


Buyers Laboratory Inc.


Kiemelkedő teljesítményért járó díj – A Buyers Laboratory Inc. a Xerox és a WorkCentre C2424 színes multifunkciós rendszert Kiemelkedő teljesítményért járó díjjal jutalmazta az "Asztali multifunkciós készülék kiemelkedő dokumentummásolási technológiája" kategóriában a 2005 őszén rendezett "Az év győztese" című versenyén. A BLI a Xerox készülékét ajánlja, miközben megjegyzi: "Ennek a technológiának asztali multifunkciós készülékben történő megvalósítása olyan szintű minőséget és kezelhetőséget biztosít, amilyen eddig nem létezett ebben a termékkategóriában."
beszámoló letöltése


2005.
június


Government Computer News


A+ Box Score. A Government Computer News értékelésében A+ Box Score díjban részesítette a WorkCentre C2424 színes multifunkciós rendszert. A WorkCentre C2424 készülékben nagyra értékelték egyszerű használatát, gyorsaságát és az általa nyújtott kiváló minőséget. A kritika szerzője megjegyzi: "A WorkCentre C2424 alighanem a legjobb multifunkciós készülék a piac alacsony árú készülékei között".
a teljes cikk | a cikk reprint változatának letöltése

2005.
június


Houston Chronicle


Cheryl Currid értékelése: "Ha vállalkozásában egy gyakorlatilag tökéletes nyomtatóra van szükség, vessen egy pillantást az új Xerox 8400 készülékre".

2004.
január 15.


Business Week


"Ha egy alacsony költségű alapmodellre van szüksége, a Xerox Phaser 8200 a legjobb választás..."
a teljes cikk

2003.
november 10.


GrafixWorld


Best of 2002 — "Az asztali színes nyomtatók mezőnyében nem létezik jobb a Xerox Phaser 8200DP típusú készülékénél."”

2003.
január 15.
színes nyomtatási technológia, melyet kizárólag a Xerox kínál. 1991-ben találták fel az oregoni Wilsonville-ben, az Egyesült Államokban, ahol napjainkban is gyártják.

A Xerox szilárdtintája könnyen használható, és lenyűgöző színes nyomtatási minőséget nyújt. Ezenkívül:
 • Akár 90%-kal kevesebb nyomtatási hulladékot termel, mint a hasonló színes lézernyomtatók.
 • Hihetetlenül csekély teljes élettartamköltséggel jár.
Szilárdtinta:
 • történet
  • Történelem

   1946

   Az oregoni Portlandben 1946-ban megalakul a Tektronix, mely az oszcilloszkópokon, logikai elemzőkön és videótesztelési berendezéseken kívül képalkotási és nyomtatási technológiákkal is foglalkozik.

   1986

   A Tektronix célul tűzi ki, hogy megoldja az ügyfelek legnagyobb problémáját a színes nyomtatással kapcsolatban: a magas költségeket.

   1986-1991

   A Tektronix a hőelven működő tintasugárral kísérletezik vízbázisú tintakorlátozással. Utóbbi szolgál a szilárdtintás, vízmentes tintasugaras technológia alapjául, melynek előnye, hogy kevésbé üt át a festék vagy kunkorodik fel a lap.
  • Történelem

   1991

   A Tektronix piacra dobja első szilárdtintás termékét, a Tektronix Phaser III berendezést. Ez percenként körülbelül egy oldal nyomtatására képes ragyogó, művészi minőségű színekkel. A nyomtató óriási sikert arat.

   1999

   A Tektronix felvázolja az első tabloid/A3-as méretű szilárdtintás termékét.

   2000

   A Xerox felvásárolja a Tektronix színes nyomtatási és képalkotási részlegét.
  • Történelem

   2005

   Megjelenik a piacon az első letter/A4-es méretű szilárdtintás többfunkciós nyomtató, a WorkCentre C2424.

   2007

   A Xerox bemutatja a Phaser 8860 szilárdtintás nyomtatót, amely a fekete-fehér oldalak nyomtatásával azonos áron nyomtat színesben.

   2009

   A világ első tabloid/SRA3-as méretű szilárdtintás nyomtatósorozata, a ColorQube 9200, rugalmas árszabást tesz lehetővé, így az ügyfelek nem fizetnek annyit, ha csak kevés szín van egy oldalon.
  • Történelem   A jelen

   Ma már több mint 1 millió szilárdtintás berendezés van használatban több ezer ügyfélnél, akik minden évben több mint 6 milliárd oldalt nyomtatnak a készülékekkel. A Xerox évről évre azon dolgozik, hogy csökkentse a működési költségeket és javítsa a teljesítményt és a minőséget. Habár a szilárdtintás technológiát eredetileg a grafikus művészetek piacára fejlesztették ki, hamar vonzóvá vált az általános irodai felhasználók számára is, könnyű kezelhetőségének köszönhetően.
 • fenntarthatóság
 • rműködésiköltség-előnye

A tinta
 

Ahhoz, hogy megértsük, mi teszi olyan különlegessé a szilárdtintás technológiát, magából a tintából kell kiindulnunk.

A szilárdtintát az egészségre ártalmatlan, műgyantaalapú polimerből készítik, mely a zsírkrétához hasonló. A szilárdtintarudak kezelése biztonságos, nem lehet kiönteni, nem folyat, és nem hagy foltot a ruhán.

A szigorú gyártási követelmények biztosítják az egységes színeket tintarúdról tintarúdra és oldalról oldalra. A tinta 100%-a ellenőrzésen esik át.

Tekintse meg, milyen egyszerű a szilárdtintarudak betöltése.

A ciánkék, bíbor, sárga és fekete szilárdtinta rudak egyértelmű számozást kapnak, és különleges formázásuknak köszönhetően egyszerűen beilleszthetők a megfelelő nyílásba a töltés során.

A hosszan tartó, megszakítás nélküli nyomtatás érdekében egyszerre több szilárdtintarudat is betölthet, és bármikor pótolhatja a tintát.
A szilárdtinta egyszerű használata

A tonerkazettamentes kivitelezésnek köszönhetően a szilárdtintarúd-csomag könnyedén elfér az íróasztalfiókjában is. Többé nem kell amiatt aggódnia, hogy kifogy a kazetta, és nem kell gondoskodnia annak ártalmatlanításáról sem.
Szilárdtintarudak vásárlása 

 

A különbség

A szilárdtinta egyedülállósága azokban az előnyös tulajdonságaiban rejlik, melyekkel számos területen felülmúlja a lézeres és a tintasugaras technológiát:

Egyenletesebb nyomtatási minőség bármilyen hordozón, így újrahasznosított papíron is.

(csak angol nyelven elérhető)

Használata egyszerűbb, hiszen nincs szükség kazetták betöltésére és eltávolítására, ráadásul tisztább is.

Kevesebb hulladék, mivel nincsenek ártalmatlanításra váró kazetták, és a felhasznált csomagolóanyag is kevesebb.

Alacsonyabb üzemeltetési költségek a színes lézernyomtatókhoz képest.

(csak angol nyelven elérhető)

A papír nem kunkorodik fel és nem gyűrődik össze, ami a tintasugaras és a színes lézernyomtatók esetében gyakran megesik.

Gyorsabb, mint a tintasugaras technológia.

Nincs szükség speciális papírra, mint néhány tintasugaras nyomtató esetében.

Gazdagabb színskálát képes nyomtatni, mint a legtöbb színes lézernyomtató.

Kevesebb alkatrészből áll, így kisebb a meghibásodás lehetősége.

A konkurens gyártók nem képesek felvenni a versenyt a szilárdtintás technológiával, ezért esetleg téves információkat terjeszthetnek róla.


Fenntarthatóság

 • A színes lézernyomtatókhoz képest a szilárdtinta akár 90%-kal kevesebb nyomtatási hulladékot termel, mivel nincsenek ártalmatlanításra váró kazetták, és kevesebb csomagolóanyagot kell a szemétlerakókba küldeni.


  A kazetta nélküli kivitel a következő előnyökkel is jár:
  • kevesebb gyártás
  • kevesebb raktárhely
  • hatékonyabb szállítás

 • Tekintse meg a szilárdtinta környezetvédelmi előnyeiről szóló videót.
  (csak angol nyelven elérhető)  „A szilárdtinta itt született Oregonban, és mi igen komolyan vesszük a környezetvédelem iránti elkötelezettségünket.”

  –Jim Rise, a Xerox North American Resellers elnöke, aki „A szilárdtinta atyja” néven is ismert
 • Ha 1 millió lézernyomtatót lecserélnének 1 millió ColorQube többfunkciós nyomtatóra, az a következőkkel járna:  Elegendő energia szabadulna fel ahhoz, hogy egy éven át elektromossággal lássuk el San Francisco teljes lakosságának otthonát.
  A hatás egyenlő lenne azzal, mint ha 450.000 autót kivonnánk az utakról.
  Olyan mennyiségű, lézernyomtatókból származó fogyóeszköz-hulladék szűnne meg, mely körbeérné a világot.
 • A szilárdtinta nem csupán kazetta nélküli, de a nyomtatótinta-gyártók országos szövetsége (National Association of Printing Ink Manufacturers, NAPIM) által igazoltan 30% biológiai eredetű megújuló anyagot is tartalmaz.
  A csomagolás újrahasznosított hulladékból készül. A tálca 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült, a doboznál ez az arány 45%. A csomagolóanyag 100%-a helyben újrahasznosítható. • A szilárdtinta gyönyörű nyomatokat készít sima papírra és újrahasznosított papírra, beleértve a Xerox Business újrahasznosított papírt is.

 • A szilárdtintás nyomtatási folyamatot a lehető leghatékonyabbra terveztük:  A képalkotási folyamat során a tinta közel 100%-a átkerül a papírra.

  A könnyen használható EarthSmart nyomtatóillesztő-beállításoknak köszönhetően kiválaszthatja a legkörnyezetkímélőbb nyomtatási opciókat.
  Az Intelligent Ready technológia megfigyeli a munkacsoport használati szokásait, és energiatakarékos üzemmódra vált, ha nincsen használatban, így optimalizálva az energiafelhasználást.
 • A szilárdtintás nyomtatók szigorú feltételeknek tesznek eleget, hogy elnyerhessék az ENERGY STAR és az EcoLogo minősítéseit.

  További tudnivalók a szilárdtinta környezetvédelmi előnyeiről:
 • Egyes szilárdtintás termékek esetében kimutatták, hogy élettartamuk során kevesebb energiát használnak, mint a hasonló lézernyomtatók. A teljes élettartam alatt elhasznált energia tartalmazza a nyomtató életciklusa során a nyersanyagokra, a gyártásra, a szállításra, a vevői felhasználásra és az életciklus végi ártalmatlanításra fordított energiát is.
 • Papírmegtakarítás

  A szilárdtintás nyomtatókhoz ingyenesen jár a GreenPrint szoftver. A program automatikusan érzékeli a szükségtelen oldalakat, például ahol csak egy webcím szerepel, és felkínálja a szükséges nyomtatandó oldalak kiválasztását, ezáltal papírt és tintát takaríthat meg.

  Válassza a duplex (kétoldalas) nyomtatást, hogy a papír mindkét oldalának felhasználásával tovább csökkentse a papírfogyasztást.
 • Tekintse meg, hogyan segít a szilárdtintás technológia a szervezeteknek a fenntarthatósági céljaik elérésében.
  Az ohiói Medical Mutual tudja, hogy a Xerox ColorQube a jó választás a vállalat, a környezet és a tagok számára.
  (csak angol nyelven elérhető)

  (csak angol nyelven elérhető)

Nyomtasson több színt kevesebbért


 • A kazetta nélküli szilárdtintának köszönhetően a felhasználónak jóval kevesebb alkatrész cseréjéről kell gondoskodnia, így csökkennek a működési költségek. Ezáltal válik olcsóbbá a színes oldalak nyomtatása.

  „A szilárdtintás rendszer jóval kevésbé bonyolult, mint a xerográfia. Kevesebb a mozgó alkatrész és a cserélendő kellék, ami alacsonyabb általános működési költségeket tesz lehetővé.”

  – InfoTrends
  (csak angol nyelven elérhető)
  Ha sok színes oldalt nyomtat, a Xerox szilárdtintás nyomtatóinak és többfunkciós nyomtatóinak köszönhetően jelentős, 70%-os megtakarítást érhet el a nap mint nap nyomtatott színes oldalakon. Kivételes értékhez juthat, s mindezt olyan csekély teljes élettartamköltséggel, melyet nehéz felülmúlni.


 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  Ha kedveli a klikkdíjas elszámolás egyszerűségét, a háromlépcsős színes árképzés Önnek való. Ez a valós felhasznált színmennyiség alapján osztályozza a dokumentumokat. Nem kell többé teljes árat fizetnie a csak kevés színt tartalmazó dokumentumokért.

  A háromlépcsős színes árképzés fokozatai:


  Fekete + „Useful” kategóriájú szín.
  Ára megegyezik a csak fekete színt tartalmazó dokumentumok árával.


  „Everyday” kategóriájú szín.
  Ára némileg magasabb a csak fekete színt tartalmazó dokumentumok áránál.


  „Expressive” kategóriájú szín.
  Ára a színes dokumentumok aktuális piaci árával egyezik meg.
  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  A tipikus irodai dokumentumok színeloszlása
  A színes irodai dokumentumok osztályozhatók a felhasznált színek alapján. A Xerox kutatásai szerint egy tipikus irodai környezetben a színes dokumentumok színeloszlása a következő:

  30% „Useful” kategóriájú szín

  Fekete + „Useful” kategóriájú szín.
  Ára megegyezik a csak fekete színt tartalmazó dokumentumok árával.

  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  A tipikus irodai dokumentumok színeloszlása
  A színes irodai dokumentumok osztályozhatók a felhasznált színek alapján. A Xerox kutatásai szerint egy tipikus irodai környezetben a színes dokumentumok színeloszlása a következő:

  40% „Everyday” kategóriájú szín

  „Everyday” kategóriájú szín.
  Ára némileg magasabb a csak fekete színt tartalmazó dokumentumok áránál.

  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  A tipikus irodai dokumentumok színeloszlása
  A színes irodai dokumentumok osztályozhatók a felhasznált színek alapján. A Xerox kutatásai szerint egy tipikus irodai környezetben a színes dokumentumok színeloszlása a következő:

  30% „Expressive” kategóriájú szín

  „Expressive” kategóriájú szín.
  Ára a színes dokumentumok aktuális piaci árával egyezik meg.

  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.
  A következő eszközökkel kiszámíthatja, mennyit takaríthat meg a ColorQube háromlépcsős színes árképzésével.

  A háromlépcsős színes árképzés a következő termékekhez elérhető:
 • We offer two ways to save money on colour printing, depending on which Solid Ink printer model you choose.

  Ha inkább olyankor vásárolná meg a szilárdtintarudakat, amikor szüksége van rájuk, és nem szeretne mérőórás szerződést kötni, az előre fizetés lehetőségével is élhet. Ez esetben a színes tintarudakhoz a fekete tintával egyező áron juthat hozzá.

  (csak angol nyelven elérhető)
  Fizessen előre a:
 • Tekintse meg, hogy takarítanak meg pénzt ügyfeleink a szilárdtintával.

  Az ohiói Medical Mutual többet tesz a tagjaiért a hatékonyság növelésével és a nyomtatási költségek csökkentésével. (csak angol nyelven elérhető)
  (csak angol nyelven elérhető)


  Esettanulmányok : Steyr University
  (csak angol nyelven elérhető)
  Esettanulmányok:
  (csak angol nyelven elérhető)

Egyszerű használat

A ColorQube kivívja az iparág elismerését. (csak angol nyelven elérhető)

A szilárdtintás nyomtatókhoz nem szükségesek nagy, nehezen kezelhető nyomtatókazetták, beégetőművek, beégetőolaj vagy képalkotó egységek, melyek egy tipikus színes lézernyomtató alaptartozékai.

A szilárdtintarudak mellett az egyetlen cserélhető alkatrész egy karbantartógörgő/tisztítóegység, mely több tízezer oldal nyomtatásához használható, és a készülék élettartama során csupán néhány alkalommal kell kicserélni. A cserét önállóan is el tudja végezni, nem kell szervizmunkatársat hívnia hozzá, mint számos lézernyomtató-alkatrész esetében.